St. Joan Baptista de la Salle, 2 - Gironella

938 250 426

TROBADA D’ESCACS EDUCATIUS

TROBADA D’ESCACS EDUCATIUS

“Escac i mat a VIC! Arriba a FEDAC Vic la 2a trobada d’escacs educatius i socials al carrer”

Escampem la nostra passió pels escacs! El projecte esckmat FEDAC introdueix els escacs a les escoles, en horari lectiu i formant part de la nostra oferta educativa, amb la finalitat d’utilitzar-los com a eina educativa. Els escacs són una eina d’aprenentatge transversal, interdisciplinar i molt integradora que permet vehicular aprenentatges dels diferents àmbits curriculars, reforçar valors, hàbits… d’una forma lúdica i activa. Els estudis demostren que afavoreixen el desenvolupament de les competències cognitives de l’alumnat i la millora dels resultats acadèmics, així com el desenvolupament de les habilitats socials i personals.

El curs passat va néixer la primera trobada d’escacs a nivell d’escoles FEDAC, on l’alumnat de 6è de primària (P6) de les nostres escoles va gaudir dels escacs educatius i va compartir un matí ple de partides consecutives i germanor. 

La 1a trobada d’escacs al carrer es va fer a Berga amb l’objectiu de posar en pràctica els coneixements i valors adquirits en la complementària d’escacs que es fa a les aules. Va ser tot un èxit que s’anirà repetint cada dos cursos.

Aquest curs, la gran festa dels escacs educatius i socials es  va celebrar el passat divendres 12 de maig de manera simultània a diferents seus del territori: Anglès, Manresa, Pineda de Mar, Sant Andreu del Palomar (Barcelona), Sant Feliu de Codines i Vic, i ben aviat es farà també a Guissona. Les set delegacions de la segona trobada d’escacs #esckmat, doncs, han aplegat prop de 900 nens i nenes de les 25 escoles FEDAC de Catalunya.

Pel que fa a Vic, la previsió era celebrar la jornada entre el Pla de Balenyà i el carrer Manlleu, però a causa de la previsió de pluja, s’ha traslladat al Centre Cívic Joan Triadú. 

Un cop situats, els alumnes van poder jugar en parelles durant dues hores, canviant de contrincant cada vuit minuts tot fent una rotació. 

En aquestes trobades, el joc es planteja com una oportunitat per compartir amb altres alumnes, per conèixer-se i gaudir dels escacs educatius. En cap cas és campionat.

En aquesta jornada hi ha assistit en Sergi Pérez, coordinador dels escacs base del CE Tona i el conductor del programa de ràdio Ona d’escacs, que ha fet entrevistes a alguns alumnes. Aquestes entrevistes es podran d’aquí a dues setmanes quan s’emeti el programa.

Ha estat una gran trobada d’escacs educatius, on els alumnes han pogut gaudir dels escacs educatius i de conèixer altres companys de les escoles FEDAC.

CreaEscola Quality Certificate for Education Website