St. Joan Baptista de la Salle, 2 - Gironella

938 250 426

L’escola FEDAC Gironella presenta la revista “Flock: OUR FUTURE, OUR VOICE”

L’escola FEDAC Gironella presenta la revista “Flock: OUR FUTURE, OUR VOICE”

L’alumnat de FEDAC Gironella treballant en el contingut de la revista.

Divendres, 5 de maig l’alumnat de la comunitat dels GRANS (Primària 4, 5 i 6) de l’escola FEDAC Gironella va organitzar un acte amb l’objectiu de presentar la revista amb la que han estat treballant durant part d’aquest curs escolar. El resultat final va veure la llum coincidint amb la festa de Sant Jordi. Els exemplars de la revista es van repartir de manera gratuïta a la parada de roses de l’alumnat de P6. Divendres se’n van repartir més exemplars durant la festa i des d’avui es podran trobar als establiments dels patrocinadors.

La revista Flock “Our future, our voice” és sinònim de llibertat. La que ha tingut l’alumnat a l’hora de decidir què volia escriure. Significa unió, treball cooperatiu i consens; elements imprescindibles per esdevenir persones plenes al segle XXI. Flock té en compte els talents i les necessitats de cada alumne/a; perquè en un projecte com aquest, on l’alumne/a no se sent encasellat en uns aprenentatges prefixats per alts càrrecs, no es requereixen adaptacions i plans individualitzats. 

L’alumnat ha estat l’encarregat de pensar les temàtiques de la revista, de contactar amb els patrocinadors que han fet possible la maquetació i la impressió dels exemplars, han dissenyat i redactat el contingut vinculat als ODS… Aquest projecte s’ha fet amb la col·laboració de la UManresa-FUB i ha estat possible gràcies a totes les persones que han contestat les preguntes del nostre alumnat. El projecte s’ha abordat des de la perspectiva d’escola 3L. L’alumnat ha estat treballant el contingut tant en llengua catalana com en llengua anglesa ja que apostem perquè el nostre alumnat sigui competent també, amb la llengua estrangera com a futurs ciutadans d’un món global.

Amb accions com l’edició d’aquesta revista volem donar resposta a alguns dels 24 reptes del projecte #avuixdemà; carta de navegació de tots els centres FEDAC i reptes que posen la mirada a una transformació sistèmica de la cultura escolar. En primer lloc; es pretén abordar el repte de la GLOCALITAT amb el qual es fomenta l’hàbit per cuidar i mantenir una relació de respecte envers la natura en tota la seva integritat. En segon lloc, es dona resposta al repte APRENEM. D’aquesta manera s’estableixen vincles entre els aprenentatges i l’entorn social, cultural o natural. A més a més, es vincula amb el repte TRANSFORMADORS. Amb aquest repte s’aconsegueix programar i contextualitzar els continguts d’aprenentatge perquè esdevinguin transformadors de la persona.

Flock “Our future, our voice” no només us mostrarà com veuen el futur l’alumnat de l’escola FEDAC Gironella sinó que també respon a una necessitat educativa que, a crits, ens demana als i les mestres fer-se palpable a les aules.

L’acte de presentació, com hem comentat a l’inici de la notícia, va tenir lloc el passat divendres, 5 de maig a les 19h al pati de l’escola. Va ser un acte obert a tots els públics per concloure el projecte. Per amenitzar la festa vam comptar amb la participació de DJ Peluka i l’alumnat va explicar el procés que havien seguit al llarg de tot el projecte. Vam acabar la festa compartint uns hot-dogs i begudes per celebrar el treball fet. En aquest acte vam comptar amb la presència d’alguns dels patrocinadors col·laboradors i entrevistats. L’alumnat va tenir un paper protagonista i ben actiu durant la festa. 

Si us vau perdre la presentació us animem a buscar la revista en format paper per descobrir tot allò que l’alumnat us ha preparat.

CreaEscola Quality Certificate for Education Website