St. Joan Baptista de la Salle, 2 - Gironella

938 250 426

L’escola FEDAC Gironella organitza una tarda plena de propostes solidàries

L’escola FEDAC Gironella organitza una tarda plena de propostes solidàries

Aquest dijous, 1 de desembre l’alumnat de l’escola FEDAC Gironella ha organitzat una tarda plena de solidaritat. Amb aquestes petites grans accions es vol donar resposta a alguns dels dels 24 reptes del projecte #avuixdemà2024. En primer lloc; es pretén abordar el repte de la GLOCALITAT amb el qual es fomenta la participació de l’alumnat en espais actius de solidaritat i transformació social tot vinculant-los en l’entorn més proper. En segon lloc, es dona resposta al repte TRANSFORMADORS. Amb aquest repte s’aconsegueix aplicar dinàmiques d’ApS a totes les etapes educatives que promouen la ciutadania activa per a la transformació social.

L’ApS (Aprenentatge Servei) és una proposta educativa que combina processos d’aprenentatge i de servei a la comunitat en un sol projecte ben articulat en el qual els participants es formen tot treballant sobre necessitats reals de l’entorn amb l’objectiu de millorar-lo.

Ja fa dies que a les aules es treballa aquesta iniciativa. En la majoria de casos, primer es coneix l’entitat i els projectes amb els que està vinculada. Seguidament, es coordina l’acció a dur a terme per part dels i les alumnes on s’escolta la veu dels més petits i es busca donar resposta a la proposta de l’entitat. Finalment, es prepara el producte final del projecte tot ideant  el disseny, el procés d’elaboració, la difusió i el tancament i valoració de tot plegat.

Anys enrere, les iniciatives es promocionaven en diferents moments del trimestre, però enguany s’ha preparat una GRAN FESTA DE LA SOLIDARITAT. Així doncs, aquest DIJOUS, 1 DE DESEMBRE s’han obert les portes del pati per a poder conèixer i col·laborar amb les diferents causes. L’accés, a la que també han anomenat  tarda TUtòpica, és OBERT A TOTHOM; tingui vinculació o no amb el centre. L’horari de l’activitat ha sigut de 16 a 16:45h.

Els diferents projectes i entitats que s’han recolzat amb la iniciativa són:

  • Venda de llantions → Mans Unides
  • Recollida d’aliments → Banc d’aliments de Gironella
  • Fem bategar Gironella → La Marató de TV3
  • 1 origami 1 euro → Iniciativa impulsada per l’AMPA de l’escola
  • Mercat de 2a mà → pro-viatge de final de curs de l’alumnat de P6 (primària 6).
  • Campanya Posa’t la gorra! → AFANOC

Des de FEDAC Gironella sabem que, per al nostre alumnat, programar jornades com aquesta és sinònim de crear sinergies amb l’entorn, de créixer amb sentit i donar valor a allò que tenim. L’ajuda de tothom és imprescindible per fer del nostre món un lloc més just i sostenible i així, des dels petits actes canviar el món. Som Tutòpics!

Moltes gràcies a tots i totes per col·laborar!