St. Joan Baptista de la Salle, 2 - Gironella

938 250 426

FESTIVAL FINAL DE CURS 2023

FESTIVAL FINAL DE CURS 2023

“Tota bona història comença pel principi, i la nostra ens situa a principi de curs. Perquè quan parlem dels anys, no pensem de gener a desembre sinó de setembre a juny. I sabeu per què? Perquè el temps que passem a l’escola és el que ens fa créixer, ens fa viure, ens fa BATEGAR!”

Aquest passat divendres 2 de juny vam celebrar el FESTIVAL de FINAL DE CURS on tot l’alumnat va sortir al pati de l’escola per mostrar a la comunitat educativa, tot el que havien après al llarg del curs.
Aquest any, l’acte es va centrar en el lema del curs: FEM BATEGAR EL MÓN. D’aquesta manera, les actuacions van estar lligades entre elles a través del creixement i l’aprenentatge que fem al llarg de l’escolarització. Des de que entrem a Infantil 3 com a petits exploradors, fins que sortim per la porta gran, acabant 6è fent cim amb les motxilles carregades d’experìencies i aprenentatges memorables.

Així doncs, cada actuació va estar introduïda pels mateixos alumnes, que, en veu en off, expliquen les seves vivències:

I3:
Quina emoció, per fi sóc a l’escola dels grans. Què hi deu passar entre aquestes aules? I al pati? Quines ganes d’aprendre que tinc! I de fer amics i amigues! Ens acompanyeu a la nostra nova aventura? Som-hi!

I4:
Quan explores trobes criatures de totes mides i colors. Algunes ja neixen amb la seva forma, com les formigues, però aquest curs hem après que n’hi ha que canvien molt durant la seva vida com, per exemple, les papallones. Son molt boniques quan han crescut, però com canvien durant el procés i que n’és d’important cada etapa. Una mica com nosaltres, oi?

I5:
I parlant d’animals i del cicle de la vida, a I5 sí que n’hem preparat una de grossa! Hem fet construir un galliner nou al Xavier per poder veure els nostres pollets cada dia i que totes les famílies els puguessiu veure créixer. Hem vist com la vida s’obre camí tot observant els pollets sortir dels ous, hem vist com els sortien plomes i es convertien en galls i gallines…i també hem après que nosaltres som més llestos que els galls perquè nosaltres no ens discutim però ells….dos galls en un galliner no hi poden ser!

P1:
M’encanten els animals de salvatges! De fet ens encanten molts animals. Son genials per explorar i aprendre i a P1 ho compartim amb les nostres famílies. Ens ha encantat treballar amb els de casa i, després, que vinguin a l’escola i explicar-ho tots junts als companys, oi famílies? I d’animals n’hem treballat uns quants…

P2:
Famílies, no només hem treballat els animals! També ens agrada molt l’art. De fet, gràcies a FEDAC treballem el projecte +Art a les escoles i la nostra classe l’hem treballat molt intensament! Voleu conèixer la nostra heroïna? Té una història per explicar: Per triar el cap gros, vam comptar amb tothom. I és una superheroïna perquè a l’escola som més nenes que nens. El seu nom és una barreja de FEDAC, Gironella i herois. Benvinguda a l’escola, Fedakina! Ballem “El dia de la victòria”

P3:
A mesura que ens fem grans, comencem a descobrir el món exterior. Amb els meus companys i companyes hem viatjat lluny, a Gàmbia. Amb l’ajuda de l’Ester i la fundació Joan de Marina hem pogut escriure’ns (o intercanviar-nos) cartes amb nens i nenes de Gàmbia, conèixer com son les seves escoles i la seva manera de viure. Ens han ensenyat danses i com es vesteixen i també hem tingut la sort de tenir una visita molt especial, la del Musa. Ell va poder conèixer com treballem i posar-nos cara. Voleu conèixer un ball ben diferent?? Som-hi P3!

INSTRUMENTS:
M’encanta veure tot el que hem après durant el curs i com ens ha fet canviar la visió del món. L’art, la natura,…de fet ara que hi penso, hi ha una cosa que uneix tot això, la música! La música ens fa créixer i viure intensament i per això el nostre alumnat pot aprendre tot tocant instruments de vent, de corda o de percussió. Oi que si, artistes?

P4:
Conèixer altres parts del món també ens ha fet ser conscients de la sort que tenim i de les diferents realitats que existeixen. No a totes les escoles ni a totes les llars tenen les necessitats bàsiques cobertes. A algú li pot faltar menjar, a d’altres calefacció a l’hivern, a d’altres companyia o accés a l’educació. Què hi podem fer nosaltres, des de la nostra petita gran escola, per canviar el món? Com que treballem els 7 hàbits a LEM sabem que tot canvi comença amb un mateix, i per això tirem endavant campanyes solidàries com la recollida d’aliments que tenen èxit gràcies a la participació col·laboració de tots/es vosalters. Així que… GRÀCIES, FAMÍLIES!! JUNTS SOM IMPARABLES! (un alumne fa veure que porta una caixa plena d’aliments i un altre els recull)
També hi ha una altra manera de fer créixer la gent i és deixant volar la imaginació i viatjar allà on vulguem a través de les històries que s’amaguen als contes. Des de la complementària d’àrtic de P4 i per a tots vosaltres… les nostres històries preferides!

P5:
Treballar amb la gent de l’escola està molt bé, però quan pots fer un projecte amb l’Ajuntament o el Consell Comarcal sents que la teva feina té un sentit. I això hem fet a P5. Durant tot el curs hem buscat resposta al repte de l’Ajuntament de donar a conèixer les activitats culturals i esportives de Gironella perquè hi anés més gent. I com ho vam fer? Doncs tenint en compte el ODS, el treball en equip, l’estudi de mercat…. i vam inventar un paper que utilitzarien els forns de pa amb les activitats impreses… i sabeu que ho vam anar a presentar al festival Up Berguedà i vam guanyar…….Com us heu quedat??

P6:
Mirant enrere ens adonem que hem fet moltes coses i n’hem après moltes més. Hem compartit moments memorables i experiències irrepetibles. Vam entrar a I3 amb moltes ganes d’aprendre i explorar, vam passar per I4 sent només erugues i a I5 vam fer la crisàlide. Durant la primària hem anat formant-nos, com les papallones i ara a P6 arrenquem el vol.
I què us emporteu pel nou viatge?

A través de les seves actuacions, els familiars de l’escola, van poder veure tots aquells projectes, aprenentatges i vivències que els seus fills i filles han fet, fan i faran al llarg del seu viatge per l’escola.

CreaEscola Quality Certificate for Education Website