St. Joan Baptista de la Salle, 2 - Gironella

938 250 426

ESCACS A L’AULA: Vols conèixer per què apostem pels escacs a FEDAC GIRONELLA?

ESCACS A L’AULA: Vols conèixer per què apostem pels escacs a FEDAC GIRONELLA?

A FEDAC GIRONELLA apostem per l’aprenentatge dels escacs educatius, des d’una perspectiva lúdica i de descoberta. D’aquesta manera, l’alumnat s’inicia en aquest joc a l’etapa d’infantil on aprenen els noms de les peces i l’orientació en el taulell de joc. És a l’etapa de primària, que comencen a dominar els moviments i les seves captures, aprenen jugades especials (com la coronació, l’enroc i l’escac i mat), promovent l’estratègia en les partides i participen en tornejos presencials o en línia.

Esckmat és una de les complementàries de l’escola i es treballa a partir del projecte EduEscacs, elaborat amb material propi dels docents de les escoles FEDAC. Enguany, a més, s’ha creat el Club d’Escacs Online EduEscacs Escoles FEDAC dins la comunitat online de lichess; una iniciativa oberta a tota la Comunitat Educativa de les escoles FEDAC. L’activitat d’escacs forma part de la nostra aposta per la innovació i la qualitat educatives del nostre projecte educatiu #avuixdemà2024.

Beneficis d’aprendre a jugar escacs

L’aprenentatge dels escacs a les escoles durant les etapes d’infantil i primària pot oferir una sèrie de beneficis significatius per als nens:

  • Desenvolupament cognitiu: Els escacs ajuden a millorar les habilitats cognitives com la concentració, la resolució de problemes, la presa de decisions i la planificació estratègica. Aprendre a pensar de manera lògica i analítica és una habilitat clau que es pot millorar a través del joc d’escacs.
  • Millora de la memòria: Els escacs requereixen recordar els moviments possibles de les peces i la planificació dels moviments propis i estratègies. Aquest procés ajuda a millorar la memòria a curt i a llarg termini.
  • Foment de la resiliència: El joc d’escacs ensenya als nens a gestionar la derrota i a aprendre de l’experiència per millorar en els jocs futurs. Ajuda a desenvolupar la resiliència i la capacitat de superar obstacles.
  • Habilitats socials: Jugar als escacs pot millorar les habilitats socials dels nens. Els jocs poden fomentar la interacció entre companys, promoure el respecte mutu i ajudar a aprendre a jugar de manera justa i respectuosa.
  • Estimulació del pensament abstracte: Els escacs requereixen pensar en termes abstractes i visualitzar possibles moviments i situacions. Això pot millorar les habilitats de pensament abstracte dels nens.
  • Foment de la paciència i la persistència: El joc d’escacs pot ajudar a ensenyar la importància de la paciència i la persistència. Els jocs poden durar una estona i requereixen estratègia i atenció constant.
  • Estimulació cerebral: Diversos estudis suggereixen que l’aprenentatge dels escacs pot tenir beneficis a escala cerebral, incloent-hi un millor desenvolupament dels processos cognitius.

En general, l’ensenyament dels escacs a una edat escolar pot proporcionar una base sòlida per al desenvolupament personal i acadèmic dels infants, oferint un ventall d’habilitats valuoses que poden ser aplicables a moltes àrees de les seves vides.

🗒Podeu llegir més notícies a la nostra pàgina web i seguir-nos a les nostres Xarxes Socials:

📲 INSTAGRAM

📲 TWITTER

Ens podeu trobar:

📍St. Joan Baptista de la Salle, 2 – Gironella

☎ 938 250 426

CreaEscola Quality Certificate for Education Website