St. Joan Baptista de la Salle, 2 - Gironella

938 250 426

EL NOSTRE CARÀCTER: ACTES DE NADAL A L’ESCOLA

EL NOSTRE CARÀCTER: ACTES DE NADAL A L’ESCOLA

La celebració de Nadal és un moment especial a l’escola, ja que ens permet gaudir de les tradicions i compartir moments de felicitat amb els nostres companys i companyes. En aquesta notícia escolar, volem destacar els beneficis que ens aporten les tradicions nadalenques i explicar les diferents celebracions que realitzarem aquest any. 

  • Una de les tradicions més divertides i pròpies de Catalunya és el Caga tió. Aquesta figura de fusta amb un somriure enigmàtic ens anima a cantar cançons i colpejar-lo amb un pal perquè “cagui” regals. Aquesta pràctica ens ensenya la importància de compartir i de l’esperit de generositat.
  • Un altre moment esperat és l’amic invisible, on cadascú a la classe treu a sorteig un company a qui haurà de fer un regal. Aquesta activitat ens permet establir vincles d’amistat i generositat, ja que hem de pensar en el que li agradarà a l’altre i sorprendre’l amb el nostre regal.
  • El pessebre vivent és una representació de l’escena del naixement de Jesús, que, com l’any passat, és organitzada pels alumnes amb la col·laboració dels mestres. Aquesta experiència ens transporta a l’època de Jesús i ens ajuda a comprendre el valor de la humilitat i el naixement del nen Jesús com a símbol de vida i esperança. 
  • Respecte a les celebracions musicals, no pueden faltar les cantades de nadales a l’escola. Aprendre i interpretar les nostres cançons més tradicionals ens aporta gran alegria i ensenya la importància de la música com a forma d’expressió i de compartir emocions amb els altres.
  • Per acabar, no podem oblidar la visita del PATGE REIAL a l’escola, un dels personatges més esperats pels alumnes abans de la visita dels Reis d’Orient. La seva presència ens transmet l’emoció i l’esperança de rebre els nostres somiadors regals, i al mateix temps ens recorda la importància de ser bons i compartir amb els altres.

En resum, la celebració de Nadal a l’escola ens ajuda a valorar les tradicions i a crear vincles d’amistat i generositat. Aprendre a compartir, a ser solidaris i a expressar sentiment a través de la música són alguns dels beneficis que les celebracions nadalenques ens aporten a tots. Que aquestes tradicions ens continuin unint i ens omplin de felicitat i esperança. 

Si voleu saber els dies de celebració, feu un cop d’ull al programa!

Bon Nadal!

🗒Podeu llegir més notícies a la nostra pàgina web i seguir-nos a les nostres Xarxes Socials:

📲 INSTAGRAM

📲 TWITTER

Ens podeu trobar:

📍St. Joan Baptista de la Salle, 2 – Gironella

☎ 938 250 426

CreaEscola Quality Certificate for Education Website