St. Joan Baptista de la Salle, 2 - Gironella

938 250 426

Coneix la nostra escola: hàbits i rutines

Coneix la nostra escola: hàbits i rutines

A l’escola donem un valor molt important als hàbits i les rutines dels nostres alumnes, és per això, que en aquesta notícia us volem explicar un dia amb nosaltres.

Els hàbits i les rutines són essencials per afavorir el desenvolupament, l’autonomia i el benestar dels nostres infants.

Un pilar fonamental dels aprenentatges que propiciem des de l’escola és l’adquisició d’hàbits personals, funcionals i d’aprenentatge. La nostra experiència ens confirma que les rutines diàries afavoreixen l’adquisició d’aprenentatges i ajuden a engegar les activitats escolars.

Seguir una rutina diària després d’una entrada relaxada amb propostes diferents ens ajuda a començar el dia amb bon peu! I fer que cada dia sigui ben especial!

És per aquest motiu, que l’alumnat, quan entra a l’escola, sap perfectament quins son els passos a seguir, donant-los autonomia i seguretat.

El nostre dia a dia:

  1. Entrem i posem les nostres pertinences al seu lloc: jaquetes, motxilles…
  2. Ens canviem les sabates, procurant deixar-les ben ordenades
  3. Entrem a la classe i triem una de les propostes que ja hi ha preparades (plastilina, jocs de construcció, activitats de lectoescriptura, joc simbòlic…)
  4. Un cop ha arribat tot l’alumnat, comencem amb el bon dia: data, llista, càrrecs, temps, explicació del dia i moment de comunicació per parlar sobre com ens sentim o per explicar anècdotes.

Les rutines i els hàbits segueixen en la seva higiene:

  1. Rentar-se les mans abans de menjar i després d’anar al lavabo
  2. Netejar la taula un cop hem esmorzat
  3. Ser curosos en els seus llocs de treball

Així doncs, a FEDAC Gironella donem valor als hàbits i les rutines per afavorir el desenvolupament integral de l’alumnat.

CreaEscola Quality Certificate for Education Website