St. Joan Baptista de la Salle, 2 - Gironella

938 250 426

BENVINGUT A L’ESCOLA, DAC

BENVINGUT A L’ESCOLA, DAC

“La fundació DACacció és una entitat sense afany de lucre que treballa per promocionar i fomentar l’educació en el lleure, la formació, la protecció i promoció de la infància, la joventut i les persones grans, la gestió social, l’esport, la salut i l’assistència social de col·lectius especialment desafavorits i que precisen d’especial atenció mitjançant l’organització d’activitats i serveis que afavoreixin aquestes finalitats.”

Aquesta setmana ens ha visitat el Dac a l’escola. El Dac és un peluix que viatja a totes les escoles FEDAC per compartir moments amb tots els nens i nenes de les aules d’infantil. Durant dues setmanes hem pogut compartir diferents experiències amb ell.


La seva arribada va ser molt emocionant. El primer dia, vam explicar-li una mica més de nosaltres, el nostre nom i les coses que ens agraden. A més a més, vam fer una ruta per l’escola presentant-li les nostres aules i projectes.


Una de les coses que ens va fer més il·lusió explicar-li, va ser la Patum, una de les festes més importants de la nostra comarca. D’aquesta manera, vam decidir celebrar-ho a l’escola i poder-li ensenyar la tradició al nostre nou amic.


Per començar, li vam ensenyar la roba típica: un barret, una camisa i algun complement de les comparses, com per exemple les maces. El Dac i els nens i nenes d’infantil vam gaudir d’aquesta festa plegats, rient, saltant i ballant amb les diferents comparses. A més, el Dac va conèixer el capgròs de l’escola, la FEDAKINA, amb qui va poder ballar i celebrar la Patum!

Per acabar, hem deixat un recull a la llibreta del Dac. Tot de fotografies del munt de coses que hem fet aquests dies per, d’aquesta manera, els nens i nenes de les altres escoles puguin veure un petit viatge més d’aquest peluix tan especial.


Ens ha agradat veure les vivències del Dac amb altres nens i nenes i esperem que en pugui viure moltes més i ens torni a visitar ben aviat!


Fins un altre Dac!

CreaEscola Quality Certificate for Education Website