St. Joan Baptista de la Salle, 2 - Gironella

938 250 426

APS: FUNDACIÓ JOAN DE MARINA

APS: FUNDACIÓ JOAN DE MARINA

Sabeu què signifiquen les sigles APS

Signifiquen Aprenentatge Servei, una proposta educativa que combina processos d’aprenentatge i de servei a la comunitat a partir d’un projecte. En aquest, l’alumnat es forma treballant sobre necessitats reals de l’entorn amb l’objectiu de poder millorar-lo, per tant, és un projecte amb utilitat social. 

L’alumnat de Primària 3 i la Fundació Joan de Marina, que treballa per escolaritzar nens i nenes de Gàmbia, concretament d’un poble anomenat Sare Debbo, estan portant a terme un projecte conjunt. De moment, s’han intercanviat fotografies i uns vídeos presentant-se per saber qui són, d’on són i com es diu la seva escola. 

El projecte pretén que l’alumnat de P3 conegui com és Gàmbia i Sare Debbo, les seves tradicions, com vesteixen, què mengen, com és la seva escola, quines necessitats tenen i molt més. 

Però sabeu en quin idioma es comuniquen? En anglès! A Sare Debbo, igual que a Catalunya tenen el seu propi idioma i, a través de la llengua anglesa, podran comunicar-se d’una manera lúdica i vivencial. 

Des de FEDAC Gironella seguim apostant pel projecte educatiu #avuixdemà2024 i amb aquesta iniciativa treballem dins el repte Identitat i Idiomes+, sense deixar de banda els ODS (Objectius de Desenvolupament Sostenible), concretament l’objectiu número 4, el que ha de garantir una educació inclusiva, equitativa i de qualitat, tot promovent oportunitats d’aprenentatge durant tota la vida i per a tothom.

Si teniu ganes de seguir coneixent el projecte amb la Fundació Joan de Marina estigueu atents/es a l’instagram de l’escola @fedacgironella i també podeu seguir la Fundació a @joandemarina.

CreaEscola Quality Certificate for Education Website