St. Joan Baptista de la Salle, 2 - Gironella

938 250 426

24 REPTES: OBERTS + E-U-E → UP BERGUEDÀ

24 REPTES: OBERTS + E-U-E → UP BERGUEDÀ

“De dins enfora i de fora endins”

Dins el projecte #avuixdemà, donem resposta al nostre entorn més proper. Des de FEDAC creiem que hem de preparar el nostre alumnat per a un futur desconegut, el qual sabran afrontar si són competents globalment i amb uns valors sòlids que els inspirin virtuts proactives. 

Un dels reptes de l’àmbit ENTORN és del d’OBERTS:

“De dins enfora i de fora endins”

El repte de ser oberts té a veure amb la participació de famílies i amics en el mateix projecte. Som oberts perquè ens involucrem en el teixit del poble, barri i/o ciutat, i ens movem per participar de les necessitats de l’entorn directe, de manera que la nostra presència esdevé un valor.

Una de les maneres que treballem aquest repte és a través dels projectes, fent partícips a les famílies i el poble per engrandir el procés d’aprenentatge significatiu.

Un altre repte del mateix àmbit és el d’ESCOLA-UNIVERSITAT-EMPRESA (E-U-E)

Volem establir vincles i col·laboracions amb universitats i empreses perquè els nostres projectes puguin donar resposta a la realitat social i laboral del futur.

Volem promoure la incorporació de projectes d’emprenedoria en el currículum col·laborant amb empreses de l’entorn.

Un clar exemple que dóna resposta als reptes anomenats anteriorment és la iniciativa del Festival UP BERGUEDÀ. L’UP Berguedà és una iniciativa de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà en col·laboració amb el Consell Comarcal del Berguedà i com a novetat, aquest any també amb el suport de l’Ajuntament de Berga. Vol ser un punt d’intercanvi entre el món docent i el de les empreses perquè es retroalimentin tot coneixent experiències d’èxit i descobrint propostes inspiradores. Enguany el Festival va tenir lloc al Teatre municipal de Berga des del passat dijous 2 de maig fins al diumenge 5.  

L’alumnat de P5 de l’escola (5è de primària), que són els participants al projecte, va presentar una idea per tal de donar resposta i trobar solucions als reptes que les empreses del territori els han plantejats sobre diferents àmbits del territori: canvi climàtic, cultura, empreses i socials. El projectes estan vinculats als ODS i segueixen una estructura concreta.

D’aquesta manera, es teixeix una gran xarxa entre els estudiants i el món empresarial per enriquir-se mútuament.

Tots ells han participat i transmès els seus coneixements al públic amb l’objectiu de consolidar el Festival UP Berguedà com la gran cita anual del talent i la innovació per inspirar a estudiants, empresaris i assistents de la comarca del Berguedà.

Cal destacar que l’alumnat de la nostra escola va guanyar el 3r premi entre 14 projectes presentats, una molt bona notícia per a la nostra comunitat educativa! 

L’alumnat de 5è van apostar per donar resposta al repte: “NO a l’ABANDONAMENT ANIMAL”, i han fet una gran feina al llarg de tot el curs, que va acabar el passat dijous amb el reconeixement del jurat i esperem que sigui una iniciativa que s’acabi portant a terme.

Un festival amb molt talent i molt bones idees per part de tots els projectes presentats.

🗒Podeu llegir més notícies a la nostra pàgina web i seguir-nos a les nostres Xarxes Socials:

📲 INSTAGRAM

📲 TWITTER

Ens podeu trobar:

📍St. Joan Baptista de la Salle, 2 – Gironella

☎ 938 250 426

CreaEscola Quality Certificate for Education Website